Μεγαλώνοντας

tumblr_n4wbkqNcnc1tawb7mo1_500

Τώρα κατάλαβα. Πάντα απορούσα πως ένα παιδί μεγαλώνοντας χάνει τη σπίθα της ματιάς του, την καθαρότητα της σκέψης του, την όρεξη για ζωή, ρε παιδί μου.

Κοίτα πως η νιότη  διψά για αγάπη, κοίτα πως είναι έτοιμη να χάσει τα πάντα για ένα μικρό κάτι, πως δίνεται, πως γελά.. πως θέλει να τα προλάβει όλα, να τα δει όλα, να ζήσει.

Κοίτα τον μεγαλύτερο (μπορεί να χει ακόμα μονάδα μπροστά στην ηλικία, δεν έχει σημασία) πως  χάνεται στη σκέψη, πως γελά σπαστά, πως χαμογελά ψεύτικα, πως ραγίζει το βλέμμα του, πως φοβάται να πράξει, πως βυθίζεται στη λήθη.

Aυτό κατάλαβα: Όσο μεγαλώνεις δεν αλλάζει η ψυχή σου, το παιδί μέσα της παλεύει διαρκώς να ζήσει, φωνάζει, κλαίει, πονά. Όσο μεγαλώνεις, έχεις όλο και περισσότερα περισσότερα να θυμάσαι και να νοσταλγείς. Αυτά είναι που μαζεύονται ολοένα και σε καθορίζουν, σ’αλλάζουν. Όσα περισσότερα θυμάσαι τόσο περισσότερες χαρακιές στην ψυχή σου, τόσο περισσότερη λήθη, απογοήτευση, πόνος, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, χαμένες ευκαιρίες. Είναι αναπόφευκτο . Η ψυχή σου θα χαραχτεί με δικό σου μαχαίρι, να το θυμάσαι. Κι όλα αυτά επειδή κάποτε είχες όνειρα, πολλά, μεγάλα, και επειδή η ζωή τα θελε αλλιώς, κάποια πέταξαν σαν πουλιά σε χαώδεις ουρανούς, κάποια έσβησαν προτού γεννηθούν. Καταλαβαίνεις σιγά σιγά ότι ο κόσμος είναι λίγες χιλιάδες έτη φωτός μακριά από αυτό που τον φανταζόσουν. Θα σκοτεινιάσει το βλέμμα, θα χαθεί η εμπιστοσύνη, θα γελάς λιγότερο, θα σκέφτεσαι περισσότερο (ωριμότητα ; έτσι το λέμε;), δεν θα κοιτάς τον κόσμο με τα ίδια μάτια, θα μεγαλώσεις..

Κρατήσου όσο μπορείς, άντεξε στα χρόνια.

Κουράγιο. Το χάος θα το αντιμετωπίσουμε όλοι, μη βυθιστείς , κρατήσου.
Κάνε κουράγιο,πάλεψε το χρόνο.
θυμήσου..όπως τότε.. μην ξεχνάς
Κρατήσου..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s